Vi ska ut å äta grekiskt idag så dagens recept blir fylld paprika. Paprikan kan förberedas på 2 sätt. Skär av ett lock i toppen (vid skaftet) och rensa bort kärnhuset. Fyll paprikan och lägg på locket igen. ELLER Dela paprikorna på längden och ta sedan försiktigt bort kärnhus och skaft.Det ska vara minst 1 stor paprika per person. Till fyllning är det gott med svamp: Fräs hackad svamp och lök i olja tills vätskan försvunnit och svampen börjar bli brun. Det är gott med lite vitlök också. Häll på lite sojasås och ev. balsamvinäger.
Lägg paprikan i en ugnsform (smord eller med papper). Fyll med svempfräs. Toppa till, och strö gärna på lite sesamfrön (om du inte ska lägga ett lock på). Ställ in i 225 grader och gratinera tills allt är varmt och mjukt. Det tar ca 15 min.
Tips: Häll ev ½ dl vatten i botten på formen, då mjuknar paprikan fortare.
Bilden: rolig reklam för paprikasnacks
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar