1 ¼ dl bulgur
1 burk cannellinibönor
1 msk majsenamjöl
1 msk japansk soja
½ msk pressad citron
mynta, persilja
1 grovhackad vitlöksklyfta
1 krm sambal oelek
Koka bulgurgrynen mjuka i saltat vatten ca 8 minuter. Häll av om det är vatten kvar i kastrullen och låt dem ånga torra. Lägg en dryg deciliter av grynen på ett fat till panering. Kör resten av ingredienserna utom salt och sambal till mos i en matberedare. Smaka av med salt och chilikrydda. Forma moset till 8 biffar och vänd dem i kokta bulgurgryn. Ställ gärna biffarna kallt i kylen någon halvtimme så håller de ihop bättre vid stekningen. Stek i olja på måttlig värme under lock några minuter på varje sida – bulgurgrynen har en tendens att sprätta i pannan. Ta av locket och stek lite till för att ge krispighet.
Servera med isbergssallad, tomatskivor och skivad avokado, på tallrik eller i värmda tortillabröd. En klick sojayoggi och lite ajvar passar toppen till.
Ett mattips per dag är ambitionen. Kan ju också vara efterrätt eller lyxigt godis. Hoppas att det ska ge inpiration till de som gärna vill laga något vegetariskt. Till vardag och fest.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar