tisdag, juni 13, 2006

Krämig kall currykikärtssallad

En god krämig sallad att ha med till lunch eller grillkvällen.
2-3 dl kikärtor (en burk om du inte kokar själv)
1 dl sojayoghurt
1 pressad vitlöksklyfta
1 liten hackad mild lök typ silverlök eller gräslök
1 äpple
1-2 tsk curry
salt
(gillar du mycket smak och lite styrka kan du ha ingefära och chili i - passar till curryn)
Skölj kikärtorna (om de är burktypen kan du låta dem ligga i fräscht vatten efter sköljningen när du gör i ordning det andra). Tärna äpplet och hacka löken. Blanda det med yoghurt, den pressade vitlöksklyftan och curryn. Låt kikärtorna rinna av och blanda i dem. Smaka av med lite salt. "Salladen" blir godast om den får stå och dra åt sig av smakerna i kylen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jättefina recept!
Testa också att riva ner lite pepparrot i kikärtssalladen istället för vitlöken. Mycket gott!
Hälsningar!

ninaboel sa...

oh, pepparrot ja! Det ska jag testa.