1 dl kokta sojabitar
½ gul lök
1 vitlöksklyfta
1 vitlöksklyfta
½ dl sojagrädde
2 mks kokos
ingefära, kanel, koriander, gurkmeja, spiskummin, kardemumma
ev chili, russin, mandel, salt, citron
ev chili, russin, mandel, salt, citron
Koka och krama ur sojabitarna. Finhacka löken och kör vitlöken i pressen. Sätt igång gjutjärnspannan och stek sojabitar, lök, och vitlök en stund. Tillsätt kryddor efter smak, sojagrädde och kokos. Här blev det en mycket mild variant utan nötter, salt och chili så att Hillevi också skulle kunna äta utan problem.
5 kommentarer:
Vilken söt bild. Hon ser ut att gilla det i alla fall :)
Hej, jag tycker du ska lägga till din blogg på www.veggiemind.com/veggietoppen , och så ta upp din ambition om ett nytt recept om dagen! ;-)
Mvh/ Jonas
Tack skulle Hillevi säga om hon kunde. Och ja, veggiekorma var en favvis.
Jag har svängt ihop en namninsamling för att försöka få Dafgårds, Hälsans kök med flera att ta bort ägg och mjölk ur sina “vegetariska” produkter! Skriv på på http://www.namninsamling.se/index.php?nid=2436
Hej,
Jag läste om att Findus just nu har en tävling där man kan skicka in en mathistoria och ett recept. Den som vinner tävlingen kommer få sin rätt som en frysrätt i frysdiskarna. Nu är Findus kanske inte det företaget som man helst vill stödja men det är en chans att påverka. Jag tycker att det vore på tiden att ett företag som Findus gör en veganrätt. Jag kommer försöka påverka mina vänner att vara med. Om juryn tycker att en vegan har bästa historien så blir det det bidraget som vinner.
http://findus01.dimachosting.net/recept_tavling/
Tack för en bra blogg! ha det fint!
Hälsningar
Maja
Skicka en kommentar