måndag, maj 14, 2007

Bananasplit med toffeesås

Man blir aldrig för gammal för bananasplit :-) Till 4 personer.
4 Bananer
½ liter tofuline glass
1½ dl vispad vispbar sojagrädde (Go green/soyatoo m.fl)
Flagad mandel/mandelspån
Toffeesås
1 dl sojagrädde som kan kokas (oatly, alpro...)
1 dl ljus sirap
1 mskmjölkfritt margarin
1 dl socker
Blanda allt till såsen i en kastrull. Sjud upp under omrörning och fortsätt att sjuda tills såsen blir ljust kolafärgad. Låt glassen tina en aning. Vispa grädden. Lägg upp skalade bananer och lägg på glass och grädde. Ringla över såsen och strö över flagad mandel.

4 kommentarer:

Sanna sa...

Hej! Tack för en supertrevlig blogg! Har du hört talas om Vegomässan 2007? Den kommer att äga rum i Stockholm den 2/6, och vara fullspäckad med allt som har med vegovärlden att göra. Skulle du, i egenskap av vegobloggare, ha lust att skriva ett litet inlägg om Vegomässan? Så att din blogg bidrar ytterligare med spridandet av vegobudskapet. :) För mer info, se http://www.vegomassan.org . Varma hälsningar, Sanna (Djurrättsalliansen)

urban vegan sa...

I don't speak your language, but Vegan and Banana SPlit caught my eye.

Jenni Shortt sa...

hey what about some pictures? I don't know your language but I guess It's bananas with some sort of toffee, It must be delicious! :)

Anonym sa...

hej
vilken bra blogg
titta även på min
www.veganisverige.blogspot.com
hälsn ulla