1 matsked sesamolja

Typ 3 deciliter blomkålsblommor, i kindre bitar
Morot, skivad
Paprika, hackad
Sockerärtor, någon dl
1 burk kokosmjölk
salt, svartpeppar, gurkmeja, chili, paprikapulver, limejos
Fräs ingefäran i sesamoljan. Lägg i blomkål, morötter, paprika, kryddorna och limejos. Blanda runt och häll ev i lite vatten. När det börjar bubbla kan du lägga lock eller liknande på och låta det ångfräsas (?) i typ 5 minuter, ja - tills grönsakerna är lite mjuka. Om det behövs kan du ta lite vatten till... När de är mjuka, sänk värmen och lägg i dina sockerärtor och kokosmjölken. låt ångkokas lite till.
Servera med ris eller nudlar!








Funderade på söndagsmiddag innan bror lämnar Malmö för denna gången. Det vore gott med kokos och jag har fått ett recept på kokosris av en vän:




Det är lätt och går ganska snabbt att fixa värsta mysiga söndagsbrunchen. Scones är lyxigt, de serveras nybakade och med lite marmelad, groddar och andra grönsaker kan man få till en fin dukning. Tillhör gör också någon typ av juice, fruktfat (skivade äpplen, melon, päron osv). Vackert dukat smälter det varje trött söndagsis i huvud och hjärta.
Pajdeg:
3 dl färsk basilika
Hittade detta recept - det ska testas denna vecka men jag tänkte skriva in det här så att jag minns det - och kanske någon annan hinner före med testet *ler*






