fredag, oktober 06, 2006

Aubergine- och äppelröra

3 äpplen
2 auberginer, ca 500 g
1 finhackad rödlök
1 msk persilja
3-4 msk olivolja
salt, svartpeppar
Sätt ugnen på 175°. Kärna ur äpplena. Nagga auberginerna med gaffel så att de inte "exploderar" under bakningen. Lägg äpplena och auberginerna i en ugnssäker form klädd med bakplåtspapper. Baka tills de är helt mjuka, äpplena ca ½ timme, auberginerna ca 1 timme. Vänd dem 1-2 gånger under bakningen. Låt äpplena och auberginerna svalna. Dela äpplena och auberginerna och skrapa ur allt fruktkött. Finhacka det med en kniv eller finfördela i matberedare till en jämn röra. Blanda röran med löken, persiljan och olivoljan. Smaka av med salt och peppar. Servera på småfranskahalvor.

Inga kommentarer: