söndag, oktober 08, 2006

Hasselbackspotatis

En klassiker *ler* Min bror tycker detta i sig är festmat. Tillsammans med en god kall eller varm sås, bönbiff och en salld så blir det en fin söndagsmiddag!
3-4 potatisar/person
Mjölkfritt margarin
salt peppar ströbröd
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatisarna och skiva dom nästan helt igenom. Om man lägger potatisen i en sked eller slev när man skär den så blir det liksom skivor utan att man skär helt igenom, precis som det ska vara. Lägg potatisarna i en form, med den skivade sidan uppåt. Hyvla, riv eller skiva lite margarin tunt och lägg över potatisarna och krydda med salt och peppar. In i ugnen. Ta ut dem efter typ 20-30 minuter. Nu kan det behövas lite margarin till och det är också nu du ska strö över ströbrödet. In i ugnen igen cirka 20 min till.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Alltid roligt med helgröna bloggar, i synnerhet om de har bilder. Förstår inte varför man väljer att publicera recept på basmat, som man lärde sig redan under hemkunskapen?

ninaboel sa...

jag tänker att det finns en del som kanske inte kan den där basmaten... eller som har glömt bort den. Att man liksom börjat tänka att den är trist - då kanske det kan ge inspiration till att minnas annat man kan men glömde att man kunde laga :-)