torsdag, april 26, 2007

Blomkålsmedaljonger med polenta

Det är vackert med blomkål och ofta anvnder man buketterna. I detta recept ska du skriva blomkålen i vackra stora skivor och steka.
2 mindre blomkålshuvuden
1 bunt salvia
4 msk kapris
Saft och skal från 1 citron
50 g mjölkfritt smör
salt och vitpeppar
Polenta enligt anvisningar på paketet
Skär bort gröna blad och rotstocken från blomkålen och skär den sedan i ganska tunna skivor. Smält smöret så att det precis blir "nötbrunt" i en rymlig panna. Lägg ner salviabladen i det heta brynta smöret. Låt salvian steka i ca 1 minut, dra sedan av stekpannan och låt salvian ligga kvar en stund. Se bara till att salvian inte blir för brun! Fiska upp salviabladen ur smöret och lägg dem på hushållspapper. Stek blomkålsskivorna på båda sidor i lite av det brynta salviasmöret. Gör ett fräs på kapris, citronsaft och skal och låt det bara puttra till. Dra av och rör ev ner en klick smör. Arrangera blomkålen på tallriken, den mjuka nykokta polentan och skeda sedan över det brynta smöret med kaprisen. Avsluta med salviabladen.

Inga kommentarer: