måndag, augusti 07, 2006

Zucchinipasta med sur chilidressing

För flera år sedan fick jag ett tips av en studentkompis som tröttnat lite på pasta och ville äta mer grönt. Hon gjorde "pastazucchini". Dessa saltkokta zucchinis är jättegoda med lite citron och peppar som sallad till annan mat, som plockmat på en buffé eller tillsammans med en god bönbiff. Man kan också äta dem precis som de är.
Zucchini
Salt
1 chili
Vinäger
Olivolja
Vatten
Lite rårörssocker
Hyvla zucchinin på längden med en osthyvel eller liknande. Koka upp rikligt saltat vatten och låt strimlorna koka ett par minuter. Lägg dem att rinna av i ett durkslag.
Hacka chilin, blanda den med vinäger, olivolja, vatten och lite socker (för att balansera vinägern - kan uteslutas). Delarna i dressingen kan vara ungefär 2:1:1 - exempel 2 msk vinäger, 1 msk olja och 1 msk vatten. Häll upp zucchinin i en fin skål eller på ett fat och blanda med dressingen.

1 kommentar:

Anonym sa...

det här låter frestande, skulle vara kul att se en bild på hur det ser ut när det är klart. ska det vara breda hyvlade skivor? vad skulle du rekommendera att man serverar till?