måndag, augusti 21, 2006

Grodda...

Man kan ha groddar i sallad, som de är, tillsammans med couscous, i wok osv osv. Man kan grodda massa olika frön och baljväxter. Några som passar bra är: Adzukibönor, Mungbönor och Gröna Linser.
Skölj 1 dl bönor eller linser och blötlägg över natten. Häll bort vattnet och skölj dem igen. Låt burken stå under en handduk, gärna upp och ned med nät över öppningen så att vattnet kan rinna av ordentligt. Skölj sedan groddarna 2 - 3 ggr per dag. Efter 4 - 5 dagar är groddarna klara. Ställ dem nu i fönstret så blir de vackert gröna. Förvara groddarna i kylen.
De håller ungefär 5 dagar.

1 kommentar:

Anonym sa...

Finns det inget lättare sätt att grodda? Där man inte behöver minnas något alls. Det vore bra om det inte tog så mycket plats heller. :)