onsdag, januari 17, 2007

Marockansk kanelgryta

1 msk olja
2 gula lökar, hackade
3 vitlöksklyftor, hackade
2 dl torra sojagrytbitar
3 tomater
3 msk pressad citron
1 st kanelstång
2 tsk koriander
1 l buljong
1 msk oregano
Börja med att tillaga sojabitarna. De flsta sorter ska kokas i vatten cirka 10 minuter, häll av vattnet och pressa ur vattnet som finns i bitarna.
Hetta upp olja i en kastrull. Tillsätt hackad lök och vitlök och fräs den några minuter. Nu är det dags att ha i kryddorna: kanel, kariander och oregano och samtidigt lägga sojabitarna för fräsning i typ 5 minuter. Häll på buljong, tärnade tomater och pressad citron och låt sjuda en 15 minuter ungefär. Denna grytan blir bara godare om den får stå och dra med alla kryddorna men det går givetvis utmärkt att servera den direkt!
Servera tillsammans med couscous.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Bloggträff?
http://www.vegankrubb.se/?p=83

jovanna sa...

Är det någon som vet var man kan köpa sojagrytbitar?

Anonym sa...

jovanna: Det beror på var du bor. I sthlm finns det på den fantastiska butiken Goodstore (http://www.goodstore.se/), annars har hälsokostkedjan Lifes butiker oftast ekologiska sojagrytbitar. Om du har tid att vänta; be dem köpa in Hälsosports, de är absolut bäst! Martin Olsson har nog också.