2 1/2 dl kikärtor
1/2 dl olivolja
1 tsk salt
1/2 msk curry
1 krm cayennepeppar
1 msk sesamfrön
Blötlägg kikärtorna över natten. Häll av vattnet noga. Torka kikärterna i en handduk eller hushållspapper. Häll ut på en folieklädd bakplåt. Blanda med olja och 1/2 salt. Rosta högst upp i ugnen på 225° ca 20 min. Blanda kryddor, sesamfrön och resten av saltet och rör ner blandningen i kikärtorna. Rosta ytterligare 10-20 min. Kikärtorna ska bli torra, knapriga och vackert guldbruna.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Det här tipset är lite farligt: resulterade i en sönderbiten tand för mig. Jag experimenterade lite med gräddningstiderna, men ärtorna blev tydligen för hårda. Ska fortsätta experimentera, för att hitta den perfekta gräddningstiden..
Skicka en kommentar