2-3 personer
250 g grönalinser eller puylinser
2-3 msk soja
1 tsk spiskummin
3 msk balsamvinäger
2 msk olja
salt, peppar tsk
250 gr bulgur
1 l grönsaksbuljong
Skölj linserna och koka dem mjuka, ca 20 minuter, tillsammans med en skvätt soja. Låt dem rinna av och smaksätt sedan med spiskummin, balsamvinäger, olivolja, salt och peppar. Linserna ska smaka mycket.
Koka upp bulgur och grönsaksbuljong. När det kokat upp kan du ta av grytan från värmen och låta dra under lock i ca 30 min, jag brukar använda vattenkokarvatten :-) Blanda samman allt försikigt. Smaksätt ev med salt, peppar och kanske mer balsamvinäger eller en skvätt olivolja. Om du vill kan du dekorera med svarta oliver, små tomater och persilja.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar