måndag, mars 31, 2008

Kikärt- och spenatgryta (indiskt)

410 g kikärter , kokta
2 st rödlökar
80 g bladspenat
1 tsk smör
0,5 tsk mald spiskummin
0,5 tsk mald koriander
2 dl matlagningsgrädde
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar , nymald
Tillbehör
560 g ris , kokt
0,5 knippe koriander
4 st bröd
Skölj kikärterna i kallt vatten och låt rinna av. Skala och strimla löken. Skölj och ansa spenaten (kontrollera påsen, en del spenat är redan sköljd). Stek kikärter och lök i smör och kryddor ca 2 min. Häll på sojagrädde och smaka av med salt och peppar. Vänd ner spenaten strax före servering. Servera med t.ex. ris, korianderblad och bröd.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Men varför har du slutat skriva ut recept, vill ha mer!!

Anonym sa...

Fortsätt uppdatera, snälla!