1 ¼ dl bulgur
1 burk cannellinibönor
1 msk majsenamjöl
1 msk japansk soja
½ msk pressad citron
mynta, persilja
1 grovhackad vitlöksklyfta
1 krm sambal oelek
Koka bulgurgrynen mjuka i saltat vatten ca 8 minuter. Häll av om det är vatten kvar i kastrullen och låt dem ånga torra. Lägg en dryg deciliter av grynen på ett fat till panering. Kör resten av ingredienserna utom salt och sambal till mos i en matberedare. Smaka av med salt och chilikrydda. Forma moset till 8 biffar och vänd dem i kokta bulgurgryn. Ställ gärna biffarna kallt i kylen någon halvtimme så håller de ihop bättre vid stekningen. Stek i olja på måttlig värme under lock några minuter på varje sida – bulgurgrynen har en tendens att sprätta i pannan. Ta av locket och stek lite till för att ge krispighet.
Servera med isbergssallad, tomatskivor och skivad avokado, på tallrik eller i värmda tortillabröd. En klick sojayoggi och lite ajvar passar toppen till.
tisdag, november 21, 2006
Bulgurburgare
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar