Det är så vackert med rödbetor och helt rätt säsong :-)
700 g rödbetor
3 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 tsk hel spiskummin
1 burk tomatkross
1–2 krm kajennpeppar
1 tsk salt
Skala och skär rödbetorna i klyftor, ungefär som när du klyftar en apelsin. Hacka löken grovt och vitlöken fint.Hetta upp någon matsked olja i grytan och fräs upp spiskumminfröna innan lökhacket läggs i. Bryn lök och vitlök lite lätt och häll sedan i tomatkross, kajennpeppar och salt. Lägg i rödbetsklyftorna och blanda om. Lägg på locket och koka upp. Räkna med cirka 30 minuters kokning för att rödbetsklyftorna ska bli väl kokta. Om det ser ut att bli torrt under kokningen kan du tillsätta lite vatten. Vill du ha såsen tjockare kokar man ihop den på hög värme, utan lock. Servera rödbetsgrytan med råris eller bulgur kokt i buljong.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar