1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olja
4 dl bulgur
1 kuvert saffran
2 rödlökar
2 paprikor, 1 röd och 1 grön
200 g sockerärter
tamari, peppar och om du har ett noriark
Finhacka den gula löken och vitlök. Fräs dem i lite olja i en gryta. Tillsätt bulgur och saffran och låt fräsa någon minut. Häll på vatten enligt förpackningen och en buljongtärning. Låt koka i 5 minuter eller vad det står på förpackningen. Dra kastrullen av värmen och låt svälla under lock. Skär den röda löken i tunna skivor och likaså paprikan. Hetta upp olja i en stekpanna eller wokoch fräs lök och paprika tillsammans med sockerärter. Krydda med tamari och ev peppar. Lägg upp bulgur och grönsaker på ett fat och strö över finklippt noriark.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar