måndag, november 20, 2006

Äppel- och böngryta, Fasoulia

225 g kokta vita bönor
2 stora äpplen
½ gul lök
2 msk olja
½ tsk gurkmeja
½ tsk malen kryddpeppar
½ tsk malen kanel
½ tsk malen spiskummin
socker, salt och peppar
Skala och skiva löken och bryn i olja tills den är gyllenbrun. Häll i alla kryddor och låt det hela fräsa lätt i 2 minuter. Kärna ur äpplena och skär dem i små tärningar. Blanda ner dem i lökröran tillsammans med sockret. Rör om ordentligt så att alla äppelbitar blir kryddiga. Vänd ner bönorna när frukten blivit mjuk. Krydda med salt och peppar. Låt alltsammans bli varmt innan det serveras tillsammans med kokt ris och sojayoggi.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken fin blogg! Jag älskar nya recept så här kommer jag att kika in igen!

ninaboel sa...

tack! *ler*