5 soltorkade tomater
1 blomkålshuvud
1 l vatten
2 st grönsaksbuljongtärningar
½ dl oliver, svarta urkärnade
2 msk pinjenötter
smultäcke
½ dl ströbröd
½ dl persilja , finhackad
1 st vitlöksklyfta , pressad
citron, salt, svartpeppar , nymald
Sätt ugnen på 225°. Lägg de soltorkade tomaterna i blöt i varmt vatten. Dela blomkålshuvudet i buketter. Koka upp vatten med buljongtärningar. Lägg i och koka blomkålen ca 3 min. Den ska fortfarande vara ganska hård. Ta upp den med hålslev och lägg i en ugnssäker form. Häll på 1 1/2 dl av buljongen. Blanda ihop ingredienserna till smultäcket. Grovhacka oliverna. Strimla tomaterna. Fördela oliver, tomater och pinjenötter över blomkålen. Strö över smultäcket. Gratinera i övre delen av ugnen 10–12 min tills blomkålen har fått fin färg. Servera med sallad och bröd.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Det lät gott =)
Kolla på min blogg så får du ett förjäkla nice recept på tjock å god vegansk ugnspannakak :)
Skicka en kommentar