Vi gjorde våfflor går men de blev lite saggiga. Surfade runt och hittade ett annat recpt som nu ska testas. Slänger ut det här så vet jag vart jag har det :-)
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 dl sojamjölk
2 1/2 dl naturell ramlösa
100 gr mjölkfritt margarin
Smält margarinet. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål. Tillsätt sojamjölken. Vispa till en jämn smet. Tillsätt ramlösan och det avsvalnande margarinet. Hetta upp våffeljärnet. Pensla med lite mjölkfritt margarin före första laggen. Grädda våfflorna och servera med sylt och mjölkfri glass, grädde eller vaniljvisp.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
3 kommentarer:
vad har ramlösa för funktion?
Intressant med ramlösa i! Har du provat de än?
ramlösan - eller kolsyrat vatten har som funktion att det ska bli fluffigare. I bröd använder man det av den anledningen i alla fall :)
Skicka en kommentar