tisdag, december 12, 2006

5-minuters kola

1 dl sirap
2 msk kakao
1,5 dl socker
2 msk smör
Häll ner allt i en kastrull och låt koka upp, koka i ungefär 5 minuter under omrörning. Gör ett kultest på smeten innan du häller upp på en smord plåt. Låt smeten stelna och packa dina kolor i bakplåtspapper eller cellofan eller vad du gillar *ler*
Ambitiöst inslagna kolor på bilden från tasteline
Imorgon ska jag se om jag kan göra gräddkola med sojagrädde....

17 kommentarer:

Anonym sa...

Det var det godaste jag smakat på ! Jag tycker värkligen att flera ska göra denna underbara kola Värkligen Jätte God ! // Hjärtliga Hälsningar Farmor Ulla !

Anonym sa...

muuums, älskar koooolooor.

Anonym sa...

Oj Oj Oj vad gott det är , jag tycker den mörka kolan smakar en smak av kola. Ni borde verkligen smaka denna otroligt goda och och luktiga kola / Hjärtliga goda hälsningar från farmor kola

Anonym sa...

Hej det var det godaste jag ätit! Jag och mina vänner ska baka det nu! :) det borde finnas fler saker man kan baka enkelt. =)

Anonym sa...

smör? den ska väl vara vegansk?

Anonym sa...

bästa colan någonsin

Anonym sa...

bätre en va cola dricka :D

Anonym sa...

Vegansk? Också smör i? Borde det inte vara typ margarin då eftersom det är gjort på rapsolja?

Anonym sa...

När man är klar och kolan ligger i pannan, ska den då vara rinig om man har haft den framme i några minuter? min blir så och fastnar i bakplåtspappret.. hur ska jag göra för att det ska bli bättre?

Anonym sa...

Dom som vi gjorde blev hårda som sten.

Anonym sa...

det här receptet har funnits jätte länge...
det är mycket godare med grädde i!


// linn 12 år

Anonym sa...

Den var rikdigt god :) Ditt recept äger !

Anonym sa...

den var hjätte god nu gör jag denna varje dag.

Lovisa sa...

Riktigt gott. Pröva att he i cornflakes, riktigt gott och krispigt. :)

ninaboel sa...

@anonym 1 smör = mjölkfritt margarin :)

@anonym 2 om de blev hårda hade de säkert kokat för länge

@anonym 3 är det säkert att smeten klarar kultestet ordentligt? låter som om det kanske kokat för lite? och sedan kan man med fördel förvara kolorna lite kallt när de är inslagna i papper. Minns att min mormor hade hemgjord kola i burk i sitt skafferi som var av den gamla typen med ventilationshål ut...

ninaboel sa...

@lovisa - bra tips! ska jag testa. blir lite som något godis jag minns från jag var lite då kanske... lion?

Anonym sa...

prova att några droppar pepparmyntsolja mot slutet, himla gott!