tisdag, december 05, 2006

Varm rotfruktsallad

400 g (4-8 st) potatis
1 morot
1 persiljerot
1 purjolök
1 rödlök
100 g sockerärtor
0,5 dl grönsaksbuljong
3 msk rödvinsvinäger
0,5 dl olivolja
1 tsk dijonsenap
2 msk persilja
salt, vitpeppar, dragon
Koka potatisen och skala den när den svalnat något. Skala rotfrukterna och skär dem i tärningar eller stavar. Koka rotfrukterna så att de mjuknar något. Skölj purjon och skala rödlöken. Skiva eller hacka dem. Finstrimla sockerärterna, spara lite till garnering. Blanda löken med potatis, rotfrukter och sockerärter.Blanda buljongen med vinäger, olja, senap, salt och vitpeppar i en kastrull. Hetta upp så att det nästan kokar. Slå den heta blandningen över grönsakerna och blanda försiktigt. Strö över rikligt med hackad persilja och dragon samt lite strimlade sockerärter.

Inga kommentarer: