måndag, mars 26, 2007

Jordnötszucchini med tomatris

2 squash/zucchini
1-2 vitlöksklyftor
½-1 msk olja
1-2 tsk pressad citron eller lime
örtsalt, svartpeppar
½-1 dl rostade jordnötter
Skär squashen i ganska tunna skivor. Koka dem i lättsaltat vatten ca 2 minuter. Låt dem rinna av. Finhacka vitlöken. Hetta upp oljan i en teflonpanna. Fräs squash och vitlök ett par minuter. Tillsätt pressad citron eller lime, salt och peppar. Koka på svag värme 3-4 minuter. Rör om då och då. Grovhacka nötterna och strö dem över.
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
½ msk olja
3 dl långkornigt ris
4-5 tomater
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
vitpeppar
Hacka lök och vitlök och fräs i oljan i en kastrull. Blanda i ris, tomater, vatten, peppar och buljongtärning. Koka under lock på svag värme ca 20 minuter. Strö gärna över färsk persilja.

Inga kommentarer: