1 lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olja
3 dl långkornigt ris
1 pkt saffran(0.5 g)
6 dl grönsaksbuljong
1 pkt djupfrysta haricots verts (300 g)
1 burk kidneybönor (400 g)
2 tomater
salt, svartpeppar
Börja med att skala och hacka lök och vitlök. Värm oljan i en djupare stekpanna eller en wok och fräs hacket . Tillsätt ris och saffran och låt fräsa med ca 2 min. Koka under tiden vattnet till buljongen och lägg i tärningen så den löses upp. Häll över buljongen och låt koka under lock ca 20 min. Blanda ner haricots vertsen när ca 5 min återstår av koktiden. Skölj bönorna något och låt dem rinna av. Skölj och tärna tomaterna. Blanda ner röda bönor och tomater i det färdiga riset. Smaka av med salt och peppar.
Servera med citronklyftor, salladsblad och bröd.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar