torsdag, mars 08, 2007

Minestrone

2 morötter
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 röda paprikor
2 msk olja
1 burk krossade tomater
7 dl grönsaksbuljong
2 lagerblad, salt och vitpeppar
2-3 dl kokt pasta
eventuellt sojafärs av något slag
Skala och skiva morötterna, löken och vitlöksklyftan. Paprikorna ska du dela, kärna ur och skära i lagon små bitar. Häll olja i en gryta och fräs grönsakerna. Har du sojafärs från frysdisken kan du låta den fräsa med nu. Häll över de krossade tomaterna, buljongen och lägg i lagerbladen. Om du har torr sojafärs så är det nu du kan ha i den. Koka under lock tills grönsakerna är lagom mjuka. Smaka av med salt och vitpeppar. Sista momentet är att lägga i den kokta pastan. Sedan är det bara att servera.

Inga kommentarer: