tisdag, mars 28, 2006

Aloo Gobi (potatis & blomkål på indiskt vis)

1,5 msk kummin
Riven ingefära
Finhackad el strimlad vitlök
Hackad gul lök
1 tomat, tärnad
1 msk garam masala
salt
chilipeppar
Tärnad potatis (1 per person ca)
1 blomkålshuvud, i små buketter
Färsk koriander
Gröna ärtor
Värm oljan i en stekpanna, fräs kumminfrön tills de är lite "rostade". Lägg i ingefäran, vitlök och lök och stek tills löken börjar få färg. Då är det dags för tomat, salt och resten av kryddorna.
Stek ungefär 5 minuter på låg värme.
Nu när smaken är på plats ska potatisen i och efter det ska det stekas på låg värme med lock i 8 minuter, rör då och då! Dags för de vackra blomkålsbuketterna att ta plats i pannan. Efter att du lagt i dem tar det cirka 10-15 minuter tills potatisen stekt klart. Garnera med koriander och servera med gröna ärter. Detta kan vara en huvudrätt som serveras med ris och naan eller tillbehör till en annan måltid, eller som plockmat i buffé.

2 kommentarer:

Anonym sa...

hej, har precis hittat till din sida, vilken bra idé! och snyggt! den blir startsida i min dator!

ninaboel sa...

åh vad roligt med beröm! *ler*