fredag, mars 24, 2006

Kokossoppa

1 burk kokosmjölk
Galangarot (el ingefära)
Kafirlime
Rödlök
Citrongräs
Skiva lök och galangarot samt citrongräset i lämpliga bitar. Koka upp kokosmjölken späd med vatten och sjud tillsammans med ovanstående ingredienser. Låt reduceras cirka en tredjedel.
Färsk hackad chili
Tofu
Minimajs
Paprika
Koriander
Sojasås
Limejuice
Efter reduceringen är det dags för ingredienserna som är maten *ler* Lägg i tofu i bra bitar, majs, paprika och vad du har därhemma i skafferiet. Grönsaker och annat ska bara vara i så att det blir varmt alltihop. Avsluta med lika delar sojasås och limejuice (ca 1-2 msk styck) och färsk koriander. Häll upp i skål och servera.
Om du vill kan du ha lite chiliolja i skålen så ger det en fin röd färg på ytan av soppan när du hällt upp den

Inga kommentarer: