onsdag, mars 29, 2006

Krispig broccoli med smak av apelsin & ingefära

ca 8-900 gr broccoli
2 msk solrosolja
2 msk riven ingefära
1 msk riven vitlök
1 burk vattenkastanjer
1/2 dl apelsinjos
Lite vatten
2 msk soja
1 msk majsmjöl eller arrowrot
1 tsk sesamolja
1 tsk socker (gärna rörsocker)
2 msk rivet apelsinskal
Skär broccolin i fina buketter, skala broccolins "stammar" - ta bort allt hårt och skiva dem tunt på längden. Woka de skivade broccolisarna några minuter, tillsätt broccolibuketterna, vitlöken och ingefäran och woka några minuter till. När det känns att det bara är en minut kvar är det dags att lägga i vattenkastanjerna. Ta fram en skål och blanda apelsinjos, vatten, soja, stärkelsen (majs, arrow), sesamolja och socker. Vispa samman så att stärkelsen löses upp ordentligt. Häll i din blandning tillsammans med de fint rivna apelsinskalen i pannan och låt koka tills såsen tjocknat. Serveras som tillbehör eller huvudrätt tillsammans med ris.

Inga kommentarer: