söndag, mars 05, 2006

Stroganoff

Hemligheten är att få såsen rätt. Sedan kan du ha i antingen grytbitar av sojaprotein, tofu (hård) eller om du hittat någon bra vegankorv att strimla i. Ett antal gånger har jag hittat veganska tofukorvar på typ Hemköp eller i asiatiska butiker.
1 röd paprika
1 lök
1 kartong passerade tomater
ca 2 msk senap
1 msk chilisås
svartpeppar, salt
Sojamjölk
ev Maizena eller vetemjöl till redning
Strimla paprikan och löken. Fräs tillsammans med grytbitar/korvstrimlor/tofubitar i en kastrull med lite olja. Häll på de passerade tomaterna, rör i senap och chilisås. Peppra och salta. Låt grytan sjuda. Smaka ev. av med mer senap eller kryddor - det är DU som ska tycka att det är gott *ler* Om grytan känns mer som en soppa krävs redning. Toppred med hjälp av en deciliter sojamjölk och ungefär 2 msk maizena eller vetemjöl. Blanda och häll i grytan under omrörning. Vi åt med råris sist men potatis passar också fint till!

1 kommentar:

Anonym sa...

Den var grym!