torsdag, mars 30, 2006

Jordnötssmörkakor

3,5 dl Mjöl
2 dl Jordnötssmör
1,5 dl Socker
1 tsk Vaniljsocker
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser i en skål och rulla små bollar som du placerar ut med mellanrum på ett bakplåtspapper. Grädda i 10-12 minuter.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Säkerligen en korkad fråga: Ska man trycka ut kakorna eller ska de vara runda bollar när de åker in i ugnen?

ninaboel sa...

*ler* inget är korkat! De kan vara runda bollar så kommer de att flyta ut och bli runda fina kakor av sig själv i ugnsvärmen. När de gräddat färdigt kan man göra ett fint mönster på dem med en gaffel eller stekspade eller något räfflat så blir de ännu plattare och får en fin yta *ler*

Anonym sa...

Jag ersatte hälften av jordnötssmöret - som jag hade ont av - med margarin (mjölkfritt). Det fungerade fint. Tack för receptet!

ninaboel sa...

fick du bra jordnötssmak? hoppas det *ler* kul att receptet kom till användning på studs!

Anonym sa...

Det smakade nästan för mycket sträv jordnöt för min smak. Det är nog väldigt beroende av vilken typ av jordnötssmör man använder (jag hade köpt min på någon turklivs - det var alltså inte den amerikanska varianten). De var väldigt goda när de fortfarande var varma (men hade stelnat). =)

Anonym sa...

Jag provade receptet med tahini istället för jordnötssmör, funkar också fast smakar förstås likt halva.

Camilla sa...

mina fortsatte att vara runda som bollar även efter 10 min jag hade ändå i lite mer smör än det stod.