måndag, mars 27, 2006

röd curry med sojastrimlor

Idag blev det thaiövning i köket. En gryta med röd curry.
Sojastrimlor, 1-2dl
1 burk kokosmjölk
Riven ingefära
Vitlöksklyftor
Strimlad röd paprika
Röd currypasta (leta efter en utan fisksås, kan finnas i en asiatisk butik nära dig *ler*), alternativt att själv göra en med chili, kaffirlime, ingefära. citrongräs, röd paprika, vitlök, lök, galangarot som mortlas till en pasta, smaksätt med socker och något salt som sojasås eller salt.
Tillaga sojastrimlorna enligt förpackningen. Tryck ur så mycket vätska du kan och lägg stimlorna med fint skivad vitlök och riven ingefära i en skål så att de får dra till sig en stund. Fräs sedan strimlorna i olja. Om du har torr röd curry (på kryddburk eller i påse) så tillsätt denna vid slutet av stekningen. Currypasta tillsätts med fördel först efter vätskan hällts på. Så häll på kokosmjölken, om du har pasta är det nu den ska tillsättas, koka upp. Låt sjuda samman ett par minuter. Efter du tagit det från plattan smaksätt med lime och sojasås. Servera med ris eller nudlar.

Inga kommentarer: