torsdag, mars 02, 2006

Enchiladas fyllda med bönor och ris

Gott med enchiladas. Om man tycker det är konstiga och skumma ingredienser i tortillasbröden så går det ju bra med tunnbröd eller libabröd som de brukar ha i varje välsorterad kvartersbutik :-) Steg ett är att koka råriset. Man kan ju passa på att göra denna rätt dagen efter man serverat en gryta med råris där man överdoserat riset *ler*
1 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
1 paprika
2 stjälkar selleri
1 burk krossade tomater
2 dl råris, kokt
2 dl små vita bönor
1 burk majs
spiskummin, chilipeppar, salt
8 tortillabröd
Skala och finhacka lök, vitlök och paprikan. Strimla selleristjälkarna. Fräs grönsakerna i lite olja i en stekpanna. Häll på de krossade tomaterna (spara lite), det kokta riset och bönorna. Krydda med spiskummin, chili och salt efter smak. Låt småputtra i ungefär 5 minuter. Under denna tiden kan du hacka lite gurkstavar och sallad kanske *ler* Blanda i majsen. Lägg upp röran på tortillabröd och vik ihop. Lägg dem i en lättsmord ugnssäker form. Om du har sojaost så lägg på den, riven. Annars kan du ta de krossade tomaterna du har kvar tillsammans med lite salsasås och lägga på toppen. Gratinera i 250°C, ca 10 minuter.

Inga kommentarer: