
280 gr pasta 250 g pärllök
2 gula paprikor 1 mango
1 knippa rädisor
SÅS:
2 dl soayoghurt ½ dl sojamjölk
½ msk gurkmeja ½ tsk salt
½ tsk citronpeppar
Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten i en gryta enligt anvisning på förpackningen. Skala pärllöken. Skölj, kärna ur och skär paprikorna i bitar. Lägg lök och paprika i pastavattnet när ca 5 minuter av koktiden återstår. Häll av vattnet och spola hastigt av pasta och grönsaker med kallt vatten. Låt rinna av. Skala och skär bort den platta kärnan i mitten på mangon. Skär fruktköttet i bitar. Blanda samman ingredienserna till såsen i en stor skål. Vänd i pasta, grönsaker och frukt. Skölj och hacka rädisorna. Strössla rädishack över salladen. Servera pastasalladen med bröd.
Kategori: Sallad
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar