fredag, januari 20, 2006

Tabbouleh (Taboule eller dubbla B), kärt barn...


En matig sallad med bulgur, tomat & persilja.

2 dl bulgur, kokt
4 dl persilja, slätbladig, fint skuren, ej hackad
1 kruka färsk mynta
2 st tomater, urkärnade och hackade
2 msk citronsaft
1 vitlöksklyfta
4 msk olivolja, god
salt och peppar

Koka bulgur enligt anvisningen på paketet och låt svalna.
Under tiden kan du skära persilja och mynta fint och tärna tomat. Sedan ska detta blandas med din kalla bulgur. Blanda citron, olja och vitlök till en dressing och slå över. Salta och peppra.

Serveras med Hommus och grillad aubergine är gott till! En klick sojayohurt kan vara klicken över i:et. Jag brukar spara någon persiljekvist att lägga ovanpå innan servering som garnityr.
Kategori: Sallad

Inga kommentarer: