lördag, maj 13, 2006

Gryta med doft av saffran

Denna gryta kan serveras med råris och rostade pumpafrön som dekoration.
Minimorötter, eller vanliga
Broccoli, 1 stjälk
Blomkål, 1 litet huvud
Kokt potatis, om du har
Paprika, 1 röd
Sojabitar/grytbitar
Saffran, 1 påse
Kokosmjölk, 1 burk
Färsk chili, salt, kokosflingor, olja
Förbered sojabitarna med att koka dem i vatten och pressa ur vätska. Lägg dem gärna med lite olja, salt, kokosflingor och färsk chili i en djup tallrik. Under tiden det ligger och göttar sig så kan du skölja och hacka grönsakerna. Fräs upp grönsaker och soja bitarna i lite olja i en stekpanna eller gryta. Efter att det fått färg, häll på kokosmjölken och blanda i saffran. Låt puttra samman runt 10 minuter.

Inga kommentarer: