onsdag, maj 03, 2006

Veganska kroppkakor

Dessa kroppkakorna är med kokt potatis, de blir lite vitare (nästan gula). Ett tips är att koka potatisen dagen innan med skalet på, och låta dem stå svalt tills det är dags. Till fyllning hittade vi "veggo bacon" i frysdisken på hemköp. Det blir gott med bara lök och svamp också.
23 kroppkakor blev detta:
1,5 kg potatisar
Vetemjöl
1 paket veggobacon
2 gula lökar
6 champinjoner
salt
3 tsk kryddpeppar, malen
Skala potatisen och mosa den med lite salt. Blanda i vetemjöl, lite i taget, tills du har en "deg". Hacka löken och champinjonerna, stek dem i mjölkfritt margarin tillsammans med kryddorna (och veggobacon).
Fyll en stor gryta med vatten och under den tiden det tar för vattnet att koka upp kan du forma kroppkakorna. Dela potatisdegen i 2 delar & rulla ut till två längder. Skiva bitar, gröp ett hål, fyll med fyllning och kleta samman, rulla dem lite så du ser att de sitter ihop.
Koka ett par 10 stycken kroppkakor i taget. De ska koka cirka 10 minuter, så snart alla har ploppat upp till ytan och simmat där en stund är de klara. Servera med rårörda lingon, mjölkfritt margarin och soja-/havregrädde.

Inga kommentarer: