onsdag, maj 03, 2006

Pepparkaksmuffins med lingonglasyr

3 dl vetemjöl
2 dl socker
100 g mjölkfritt margarin
2 dl sojagrädde
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 tsk malda nejlikor
Samt ev rårrörda lingon i smeten
Sätt ugnen på ungefär 200 grader. Rör socker och margarin poröst (man kan mjuka upp margarinet lite först, t.ex. i mikrovågsugn). Blanda mjöl, bakpulver och kryddor. Rör ner grädden i sockersmeten. Rör ner mjölblandningen och blanda till en slät smet. Ställ upp muffinsformarna och fyll dem till 2/3 ungefär. In i ugnen i 10-15 minuter.
Glasyr
Florsocker
Tofutti naturell/eller det du har kvar av sojagrädden
Rårörda lingon
Blanda florsocker och vätskan till en bra konsistens, i med lingonen på slutet och bred på muffinsen när de svalnat.

Inga kommentarer: