lördag, maj 27, 2006

Rajma Masala, kidneybönscurry

4 dl kidneybönor, kokta
2 lökar, hackade
1 msk var av hackad ingefära & vitlök
½ tsk gurkmeja
1 tsk var av kumminfrön, garam masala (stark curry) och mald kummin
2 tsk var av chilipulver och korianderpulver
2 tomater, hackade
3 msk olja
salt att smaka av med och färsk koriander om du hittar
Skölj kidneybönorna, extra noga om du använder de på burk. Hetta upp oljan i en gjutgärnspanna/gryta om du har annars passar en kastrull eller wok bra. Låt kumminfröna brynas något innan du lägger i ingefära och vitlök. Lägg i löken och låt fräsa tills det är lite färg. Tillsätt alla kryddor utom garam masalan (starka curryn) det vill säga mald kummin, chilipulver och korianderpulver. Lägg i dina hackade tomater och låt fräsa en stund, då är det dags för kidneybönorna och eventuellt lite salt. Låt puttra på medelvärme i 10 minuter ungefär. Tilsätt din starka curry krydda, lägg ett lock på och låt puttra vidare en 5 minuter ungefär. Garnera med färska koranderblad och servera med bröd eller ris.

1 kommentar:

jovanna sa...

hej, nu har jag länkat till din sida. hoppas det är ok:) den är så himla inspirerande.