måndag, april 17, 2006

Grekisk bönsoppa

bönsoppa, bild från tastelineEtt recept jag hittat i en "grekisk special" i en tidning någon gång.
1 burk vita bönor (om du hittar: favabönor)
1 gul lök, finhackad
3 msk olivolja
1 burk krossade tomater
1 morot, i tärningar
1 msk tomatpuré
1 msk blekselleristjälk
salt peppar
1 msk finhackad persilja
2 st buljongtärningar
0,8 l vatten
Skölj bönorna och låt dem rinna av. Fräs löken i en gryta i lite olja tills den är genomskinlig. Häll i morot, tomatpuré, selleriblast, salt och peppar i grytan och fräs allt lätt. Tillsätt krossade tomater, vatten och buljongtärning. Låt soppan koka i ca 15 minuter så att grönsakerna blir mjuka. Häll sedan ner bönorna i grytan och smaka av med salt och peppar. Låt soppan få ett nytt uppkok. Strö över persilja och servera. Kategori: soppa

1 kommentar:

Anonym sa...

Vad kul att du har hittat det receptet! Det har varit Greklands nationalrätt. Det finns faktiskt många grekiska recept som lämpar sig för veganer...
Ha det bra