1 gul lök, tärnad
3 vitlöksklyftor
1/2 tsk vardera av muskotnöt, kryddnejlika och kanel
1 tsk vardera av salt och cayennepeppar cloves
1 burk kidneybönor
1 burk krossade tomater
2 dl ris
Tärna vitlök och lök och låt fräsa i en kastrull. Häll på kryddorna innan det är dags för de sköljda bönorna. Häll av tomatvätskan från de krossade tomaterna i en tallrik eller liknande innan du häller i dem för fräsning också. Nu är det dags för riset och den andel vätska det står på paketet (se till att skölja riset väl så du slipper bismak, eller ta ett ris du vet är toppengott *ler*) räkna med din sparade tomatjos. Lägg locket på och låt sjuda cirka 20 minuter eller så tills riset är färdigt. Kategori: Gryta
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar