tisdag, april 04, 2006

Valnötsbaguette

Gott till soppa, gott till frukost, gott till att göra varma mackor i ugnen med. Brödrecept blir det idag.
50 gram jäst
5 dl vatten
salt (2 tsk)
olivolja (1 msk)
100 gram valnötter
13 dl mjöl (det kan vara vetemjöl eller grövre sorter eller mixa lite olika mjöl som du gillar!)
Smula jästen och rör ut i fingervarmt vatten. Tillsätt salt, olivolja och nötter. Arbeta in mjölet, nästan allt *ler* Jäs din fina deg i cirka 30 minuter. Knåda degen ett tag till så det kommer in nytt syre bland jästsvamparna. Dela degen i 6 degar och forma till avlånga baguetter som du lägger på en bakpappersklädd plåt. Låt dem jäsa 20-30 minuter. Pensla baguetterna med vatten och låt dem gräddas i ugn, 225 grader, i 20-25 minuter.

Inga kommentarer: