fredag, april 14, 2006

Janssons frestelse vegan

Nu är påsken här och de flesta brukar äta buffé som linar den man har på julen. Här kommer ett recept på en vegansk janssons frestelse.
8 stora potatisar
2 gula lökar
2 msk tartex (eller mer *ler*)
2 buljongtärningar
2 dl sojagrädde
1 dl sojamjölk
3 tsk soja
3 tsk äppelcidervinäger
kryddpeppar, lite vitpeppar
3 msk ströbröd
Rör ut tartex i lite av grädden. Tillsätt sedan resten av vätskorna och kryddorna och blanda väl.
Skala potatisen och strimla den fint. Skiva löken tunt och fräs den i olja. Varva potatis och lök i en smord ugnsform. Det översta och understa lagret skall vara potatis. Häll lite lite sås på varje potatislager, det ska vara mycket kvar som kan hällas på toppen. Grädda i 225 grader i mitten av ugnen, ca 45-50 min. För att få en krispig yta kan du lägga på tunna margarinskivor efter 30 minuter och strö över ströbröd.
Kategori: ugnen

2 kommentarer:

jovanna sa...

wow, vilken härlig sida! *lägger till bland favoriter*

ninaboel sa...

tusen tack *ler* nu ska jag kolla in din!