torsdag, april 13, 2006

smak av Marocko

1 zucchini, tärnad
1 sötpotatis, tärnad
1 vitlöksklyfta, pressad
1 msk olja
1/2 dl vatten
1 burk kikärtor
1 tsk mald kummin
1/2 tsk av vardera: ingefära, vegeta/allkrydda, gurkmeja, paprika
1/4 tsk av vardera: salt, cayennepeppar och kanel
1 röd och en gul paprika, tärnad
couscous (okokt) och russin
Fräs zucchini, sötpotatis och vitlök i olja ungefär 5 minuter. Använd vattnet för att förhindra att grönsakerna fastnar. Häll i kryddor, kikärtor och paprika i stekpannan. Försök att täcka med ett lock och låt koka samman cirka 5 minuter.
Under tiden kan du koka upp dubbelt så mycket vatten som du har couscous och lägga couscous och russin i en bunke. Häll över det kokande vattnet och låt dra cirka 10 minuter.
Ta nu bort locket från stekpannan och rör, låt koka några minuter till.
Lägg upp couscous på ett fat och häll kikärtsgrytan ovanpå, garnera med persilja och servera gärna med pitabröd, tortillas eller liknande.
Kategori: gryta

Inga kommentarer: