lördag, april 29, 2006

Toscakaka

Långhelg kan betyda middag eller hembjudning på fika. Toscakaka är rätt för gammal som ung *ler*
100 g mjölkfritt margarin
½ dl soja- eller havregrädde
1½ dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ dl soja- eller havremjölk
På toppen
75 g mjölkfritt margarin
1 dl socker
2 msk vetemjöl
1 msk sojamjölk
1½ dl finhackad sötmandel/mandelspån
Sätt ugnen på 175 grader. Smält margarinet i en kastrull och låt svalna. Under tiden det svalnar kan du vispa socker och grädde i en skål. Rör försiktigt ner resten av ingredienserna.
Smörj och ströa en rund form (ca 24 cm i diameter) med löstagbar kant. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 20-25 minuter.
När kakan gräddas är det dags att leka med glasyren. Blanda ihop alla ingredienser till glasyren i en kastrull. Värm röran under omrörning tills den tjocknar. Ta ut kakan och bred på glasyren. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 10 minuter till.

Inga kommentarer: