Till dina grönsakswokkar är det toppen med sötsur sås. Gott till de flesta grönsaker som serveras med ris eller nudlar. Gott också som dipsås till gurkstavar, morötter och blomkål.
1,5 msk socker
2 msk vitvinsvinäger
1 msk tomatpuré
4 msk ananasjuice (kan vara burkspad) apelsinjuice (helst färskpressad)
1 msk soja
1 msk maizenamjöl
4 msk vatten
Om du har en redningsbägare (annars går det bra med en tom burk med lock) så är det där du ska blanda samman alla ingredienserna, sätta på locket och skaka. Häll din blandning i en gryta och låt koka upp och sjuda tills den tjocknar. Det är gott och fint att ha bitar av ananas i samt vattenkastanjer. Vill du ha lite sting passar det med färsk röd chili.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar