fredag, februari 24, 2006

Banankaka

Banankaka är något jag alltid fick hos mormor, så att få ett veganrecept på det för några år sedan var lycka *ler* Om du inte redan brukar köpa det mesta KRAV-märkt så passa på att kolla om du hittar bananer som är det till denna kaka!
100 g mjölkfritt margarin
3 dl socker
1 dl soja- eller havregrädde
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk ingefära
2 tsk kanel
2-3 bananer, väl mogna
ev ½ dl kallt kaffe
Rör margarinet och sockret poröst. Häll i grädden och efter det resten av ingredienserna. Gaffelmosa bananerna och rör ner dem i smeten. Smörj och ströa en form och häll i smeten. Kakan ska gräddas i nedre delan av ugnen (175 grader) i ungefär en timme.
Tips: Om du gillar nötter är det gott att ha malda hasselnötter i och om du gillar choklad så blir det extra mums med kakao och lite mörka chokladflarn.
Ur Terneborgs lyckliga kokbok, Gabriella & Jim Terneborg.

2 kommentarer:

ninaboel sa...

Oh så bra :-) Det är lyxigt med kaka *ler*
Helt OK att lägga receptet vidare!

Johanna sa...

Riktigt fin banankaka - den här ska jag göra igen!

Tack för bra recept,

Hälsar Johanna Lindberg