måndag, februari 13, 2006

Chili sin carne

Lika enkelt som gott är det att göra en chiligryta. Kan serveras som den är, med bröd, med ris, med pasta, med potatis som är kokt, bakad eller klyftad. Så många variationer! Och så gott!
1 burk kidneybönor
1 burk andra bönor (vita eller Heinz tex-mex)
1 burk krossad tomat
1 hackad gul lök
1 hackad röd paprika
2 vitlöksklyftor
Färsk eller torkad chili efter smak
Buljongtärning
ev 1 burk majs
Fräs lök, paprika, kryddor och bönorna i lite olja. På med de krossade tomaterna, i med buljongtärningen och pressa i vitlöken. Låt sjuda cirka 20 minuter. Lägg i majs på slutet (de blir lite sega om man ha de i för länge). Servera!

2 kommentarer:

Thérèse sa...

Vilken härlig blogg. Jag firar 20 år som vegetarian i sommar men försöker nu äta vegnskt. Gillade veganreceptet på pesto

ninaboel sa...

*ler* tusen tack! hoppas att du kan hitta lite inspiration här då & då!