fredag, februari 03, 2006

Morotskaka

Blev uppmärksammad på att det är morotskakans dag. Recept från djurens rätt jag fått en gång för länge sedan *ler*
¾ dl sojagrädde
2 dl socker
½ dl olja
3 dl rivna morötter
2 dl vetemjöl
½ tsk salt
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1½ tsk kanel
Glasyr:
50 g Tofutti mjukost naturell
30 g mjölkfritt margarin
2 dl florsocker
½ tsk vaniljsocker

Vispa ihop grädden med sockret. Tillsätt de övriga ingredienserna, rör om försiktigt. Grädda i en smord och strödd form i 175 grader i 40 minuter.

Rör ihop ingredienserna till glasyren och bred detta ovanpå kakan när den svalnat. Om du vill kan du strö över kokosflingor. Mums.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vi behöver duktiga vegankockar i Stockholm! :)
Ska prova den här morotskakan på restaurangen. Nu fegar vi och gör den med philadelphia ost som både är dyrt och oacceptabelt tycker jag.

mvh
altervego

Anonym sa...

Kanon god kaka!
Gjorde den till en student sittning. det blev många kakor men vilken hit!
/chandra!