lördag, februari 11, 2006

Paj med tofu

Pajdeg:
3 dl vetemjöl , 100 g smör
0,5 tsk salt, 1,5 msk vatten
Blanda pajdegens ingredienser, smula smöret i mjölet och "knåda" eller använd mateberedare. Tryck ut i pajformen. Nagga bottnen med en gaffel. Förgrädda i ugnen mellan 6-10 minuter.
Tofufyllning:
1 dl sojagrädde
500g tofu
2 vitlöksklyftor
Örter som oregano, basilika och timjan
1Röd lök
(Om du gillar det passar det bra med lite soltorkade tomater och oliver)
400g fryst broccoli eller spenat
Tomat som skivas fint/tunt
Mixa tofun med sojagrädden och pressa i vitlöken. Hacka löken (och ev oliver, soltorkade tomater eller färska örter) och blanda i tofumixen. Krydda med örtkryddorna och smaka av. Förgrädda ditt pajskal i 225 grader. Fyll sedan pajskalet med de frysta broccolibuketterna och sen mixen, garnera med tunt skivade tomater högst upp och ställ in den i ugnen och låt stå ca 45 minuter.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hur kan detta kallas vegan paj då den innehåller SMÖR??????????????????????????????????

Anonym sa...

Mör är väl inte så himla vegan, va?

ninaboel sa...

Smör = mjölkfritt margarin. Ibland är det svårt att ha nya namn på det man är van att kalla en viss sak. Som smör, eller margarin... Som ju finns vegetabiliskt... :)
Bra att ni påminner!

Anonym sa...

Jag fattar inte hur svårt det ska vara att förstå att om det står smör så får man väl ta det smör man brukar använda ... är man vegan så väljer man kanske ett vegetabiliskt "smör". Jag kan åtminstone tänka själv =)